Üdvözöllek Vendég
Felhasználónév:

Jelszó:


Emlékezz rám

[ ]
[ ]
[ ]


Online látogatók
Felhasználó: (0)
Vendég: (8)
Google - event
Windows Live - download
5.10.xx.xx olvassa event
Windows Live - gallery2
94.153.xx.xx olvassa index
5.10.xx.xx olvassa page?141
54.82.xx.xx olvassa page?20
Regisztrált Felhasználók száma: 26
Új Felhasználó: Vicsi

 Utolsó látogató
 Legtöbbet látogató
 Számláló

Felhasználók száma a mai napon: 0
Név szerint:

Csoport színek:
Fő adminisztrátor
Moderátor
V.I.P.
Tenyésztõk
Felhasználó
Rövidszőrű tengerimalac fajták
Zotyoo, 2012. 09. 18. - 20:33:15

Rövidszőrű tengerimalac fajták
A kis képre kattintva nagy méretbe nyílik meg. Ha a felbukkanó ablak mellé klikkelsz, akkor a nagy kép automatikusan bezáródik.

 1. Angol rövidszőrű (ARSZ):
  Szőre rövid, selymes, fényesen csillogó. Fínomabb aljszőrből, és durvább fedőszőrből áll, a szőr hosszúsága 3 centiméter körüli. A szőrhossz a test minden részén egyforma hosszú, nem mutat egyenletlenséget, forgó-, és választékmentesnek kell lennie.

 2. Angol-, és amerikai bóbitás:
  Ugyanaz, mint az ARSZ, de a fejtetőn rozettája van. Az angol bóbitás egyszínű: színe a test minden részén egyforma, a rozettája színe megyegyezik a testet borító szőr színével. Az amerikai bóbitás kétszínű: a testet borító szőr színes (egyszínű), de a bóbita (és kizárólag a bóbita) színe fehér. Bűvebb információ, és képek a színváltozatoknál.

 3. Abesszin:
  Szőre rövid és durva, melyben egy pontból kiinduló, sugárirányban szétfutó szőrforgók, azaz rozetták helyezkednek el. A rozetták az állat testén szabályos rendben helyezkednek el, egymástól 6ározottan elkülönülnek, és a következő helyeken találhatók: 1-1 a hát két oldalán, 1-1 lejjebb, a test két oldalán, 1-1 a far két oldalán, és 1-1 a csípőn. A fajtatiszta abesszin tengerimalacon így legalább 8 forgónak kell lennie. Előfordulhat még további 1-1 a vállakon is, de ezek megléte nem kötelező. A rozetták számánál fontosabb azok elhelyezkedése, és az összhatás: a sűrű, tömött, durva szőrzet, és a rozetták találkozásainál kialakuló határozott, jól kiemelkedő taréjok. A malacon nem lehetnek választékok, csak kizárólag rozetták.

 4. Rex:
  Rövidszőrű tengerimalac. A szőrszálak göndörek, és mereven elállnak. A szőrnek a test minden részén egyenlő hosszúságúnak, és azonos minőségunek kell lennie. Az újszülött malacka szőre a kisbárány bundájához hasonló, és 5-8 hónapos korra alakul ki a végleges, durvább szőrzet.


 5. US Teddy:
  Szőre rövid, és a rexéhez hasonló, de annál valamivel rövidebb, és egyes szőrszállak nem állnak el annyira mereven. A test két oldalán, valamint az állat hasán a szőr simábbnak hat. Talán a rex és a teddy fajtájú malackákat a legkönnyebb összetéveszteni a nagyfokú hasonlóság miatt.


 2.0 - 1 szavazat 

Dátum / Idő
 
Köszöntés
Megosztás
Facebook
Keresés az oldalon
RSS hírforrások
Hírek átvehetőek ezen rss hírforrások használatával.
rss1.0
rss2.0
rdf
atom
Add a kedvencekhez

Add a kedvencekhez


Add a Startlaphoz

A honlapon található tartalom a Piggy Tengerimalac & Mininyúl Farm tulajdonát képezik!
© Minden jog fenntartva! ®
Banner
  
Oldal létrehozási idő: 0.2457 másodperc, 0.0208 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 157. Memória használat: 6,086kb